Rubriky
Aktuality

Zdravotnický kurz Pruban

V průběhu října a prosince pořádalo středisko Bobříků z Havlíčkova Brodu kurz pro zdravotníky zotavovacích akcí „Pruban“.

Během tří víkendů a několika online přednášek se tým zkušených lektorů snažil účastníky připravit na všemožné situace, které je mohou jako zdravotníky potkat. A to jak z hlediska první pomoci, tak i vybavování táborové lékárny, vyplňování dokumentaci nebo péče o nemocné.

Součástí mnoha přednášek byla i tak potřebná praxe a „zásahy“. Tato praktická cvičení zahrnovala možné a občas i téměř nemožné situace, takže si budoucí zdravotníci vyzkoušeli zasahovat nejen u dopravní nehody i u výbuchu kávovaru na stavbě.

Letošní ročník byl trochu jiný než ostatní. Jednak díky epidemiologické situaci –  ale myslím, že jsme se s tím (od odhlašování účastníků po nečekanou karanténu lektorů) poprali statečně. Druhou zvláštností byla skladba účastníků, kdy byl poměr mužů a žen 10:2.

Přes všechna úskalí nakonec závěrečnou zkoušku složilo všech dvanáct účastníků.

Ráda bych všem poděkovala za účast a za skvělou partu, kterou se Vám podařilo vytvořit. A na našemu báječnému lektorskému týmu za přípravu celé akce, čas, trpělivost i za mnohé improvizace.

Díky Vám a budu se těšit třeba na některém doškolováku. 😉

Za tým Prubanu
Acly