Rubriky
Aktuality

ORK 2023

O víkendu 22.-24.9.2023 proběhl na skautské základně Ochoz v Bystřici nad Pernštejnem Okresní rádcovský kurz (ORK) 2023 pod záštitou střediska Bílý štít Nové Město na Moravě, ve spolupráci se střediskem Klen Bystřice nad Pernštejnem a přístavem Racek Žďár nad Sázavou. Kurzu se zúčastnilo 39 skautů a skautek z kraje Vysočina – konkrétně z Nového Města na Moravě, Žďáru nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Moravských Budějovic, Humpolce a Chotěboře. 

Víkend byl nadupaný programem od pátečního večera do nedělního poledne. Na účastníky čekala spousta aktivit, her a povídání na téma osobnost rádce a jeho role v družině, práce s družinou během roku, jak na družinovky, přístup k dětem, bezpečnost a řada dalších. Nechyběly ani čistě seznamovací a zážitkové aktivity. 

Účastníky nejvíc oceňované bylo sdílení zkušeností, spousta inspirace a to především na družinové schůzky, noví kamarádi a kamarádky a večerní zážitková hra, kdy se na několik hodin stali posádkami válečných lodí. 

Za organizační tým jsme moc rádi, že jsme po letech navázali na dřívější úspěšnou tradici konání společných rádcovských kurzů bývalého skautského žďárského okresu. Věříme, že se nám podařilo kvalitně připravit nové rádce (či zdokonalit ty stávající) k celoročnímu vedení družiny a k organizaci jednodenní akce. A především doufáme, že se nám podařilo podpořit nakontaktování rádců v rámci okresu i kraje. 

za tým ORKu 2023
Dáša, Verča a Upír